menu

Our story

Elke orchidee wordt vanaf het prilste begin omringd door zorg, aandacht en vakmanschap. Zaken die je eigenlijk alleen nog terug ziet bij een echt familiebedrijf. En dat zijn wij, in hart en nieren. In alles streven wij naar perfectie. En dat ziet u terug als u thuis geniet van één van onze prachtige orchideeën. De uitmuntende zorg voor onze orchideeën en onze nooit aflatende aandacht voor mens, milieu en natuur blijven niet onopgemerkt. Jaarlijks vinden er audits plaats op ons bedrijf. En elk jaar weer mogen wij het belangrijkste internationaal geaccepteerde certificaten in ontvangst nemen.

90 dagen bloeiplezier

Op onze R&D locatie testen we jaarlijks honderden nieuwe soorten. Slechts één of twee halen het tot ons assortiment. Hierdoor kunnen we onze kwaliteit garanderen. Ons geheim zijn de sterke wortels van onze orchideeën. Door sterke wortels groeien de takken vol bloemen en kunt u tot wel 90 dagen genieten van de bloemenpracht.

Duurzaamheid

Naast onze prachtige orchideeën willen we ook op andere manieren een positieve invloed hebben op onze omgeving. Ons hoofddoel is hierbij om over te stappen op een duurzamere manier van kweken, waarbij we warmte gebruiken die op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt, zonder hierbij fossiele brandstoffen te gebruiken. De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen genomen om dit doel te bereiken.

Warmte

Onze warmtevoorziening wordt
voor 50% gewonnen uit aardwarmte.

LICHT

in 2025 is onze verlichting 100% LED.
Hier werken we gefaseerd naartoe.

KOELING

Het koelgedeelte in onze kassen wordt
gedaan door 100% zonne-energie.

STERKE PLANT

Doordat onze planten sterke wortels hebben,
komen ze keer op keer in herbloei.

VERPAKKINGEN

We maken maximaal gebruik van gerecycled materiaal.

Our history

De wortels van Opti-flor gaan zo’n 95 jaar terug, toen de familie Hendriks is begonnen met de teelt van verschillende groenten. Vanaf begin jaren 70 teelde de familie vooral tomaten. Toen de derde generatie in het bedrijf kwam is de overstap gemaakt naar Phalaenopis. De daarbij behorende droom was om de mooiste en beste orchideeën te telen.